Tuesday, February 13, 2007

Prijava protiv večinskog vlasnika DTR-a firme Ceufin d.o.o. i uprave DTR-a zbog štetnog poslovanja, korupcije i upropaštavanja DTR-a

02.01.2007

Grupa radnikaDomaće tvornice rublja d.d.Zagreb, ul. D. Mandla bb

Prijava protiv večinskog vlasnika DTR-a firme Ceufin d.o.o. i uprave DTR-a zbog štetnog poslovanja, korupcije i upropaštavanja DTR-a

Uvod

Domaća tvornica rublja osnovana je 1914. godine i od tada posluje i sa skraćenim nazivom DTR sa zaštitnim znakom crnog dimnjačara.DTR postaje jedna od najznačajnijih tvornica muškog rublja (košulja), a od 1992. godine postaje dioničko društvo u većinskom vlasništvu malih dioničara (radnika DTR-a).
Kronologija djelovanja Ceufin Brokersa u DTR-u
2002. godine u DTR ulazi Ceufin Brokers d.o.o. koji postaje večinski vlasnik DTR-a otkupom dionica DTR-a od Istarske banke iz Pule i malih dioničara DTR-a.Tadašnja uprava DTR-a sa direktorom Prvanom Prvanovom i predsjednicom Nadzornog odbora Jasnom Misir odlučuje da DTR neće pomoći radnicima DTR-a da kupe dionice koje je Istarska banka ponudila na prodaju i da radnici ostanu i dalje većinski vlasnici DTR-a (iako je DTR pozitivno poslovao i mogao je dati garanciju banci) i osigurati kredit za radnike DTR-a za kupnju dionica.DTR je pozitivno poslovao, redovito je isplaćivao plaće i ostala financijska davanja radnicima. Imao je preko 800.000 € na deviznom računu i imao je u posjedu dionice Zagrebačke banke u vrijednosti od 5.000.000 kuna, jer je bio jedan od osnivača Zagrebačke banke.
Ceufin Brokers je za te "pametne poteze" direktoru Prvanovu isplatio nakon par mjeseci otpremninu od 1.300.000 kuna, a Jasna Misir je još dvije godine bila direktorica financijske službe DTR-a.Ulaskom Ceufin Brokersa u DTR isisana su sva financijska sredstva iz DTR-a i prodane su dionice Zagrebačke banke, te počinje lagano propadanje i stagnacija rada DTR-a.ISTI TAJ CEUFIN BROKERS I DRUŠTVO IZ NJEGA, UZ ARGENTINCA ALEJANDRA MARCHIONNA FARE-a UPROPASTILO JE FIRMU INFORMATOR IZ ZAGREBA I FIRMU OPREMA-OLKON IZ LUDBREGA, KOJE SU LIKVIDIRANE.Iz Prospekta uvrštenja u kotaciju javnih dioničarskih društava vidljivo je da DTR ima 530 zaposlenika.U strukturi dioničara pod rednim brojem 3. nalazi se Barbara Kalaš sa 10,47% dionica.Zašto navodimo baš nju, zato jer je nećakinja tadašnjeg direktora Ceufin Brokersa i predsjednika Nadzornog odbora DTR-a Ivana Hrena i nećakinja članice Nadzornog odbora DTR-a Nataše Hren.Dotična barbara Kalaš kasnije je bila (sa svojom tetom) glavni arhitekt i preuređivala je i opremala prodavaonice DTR-a (bez ikakvog natječaja) u Rijeci, Opatiji, Vinkovcima i Ljubljani, koje je DTR nakon kraćeg vremena zatvorio zbog slabog poslovanja.Kojim sredstvima je Ceufin Brokers otplatio dionice DTR-a Istarskoj banci može se samo nagađati, ali velika je vjerojatnost da su to bila sredstva izvučena iz DTR-a.isto tako, može se samo nagađati koliko je sredstava DTR-a uludu potrošeno na uređenje prodavaonica i za kupnju dionica Barbare Kalaš.
Vrijednost 10% dionica DTR-a tada je bila oko milijun DEM.Navedeni Prospekt jasno govori o poslovanju DTR-a, upravi, Nadzornom odboru i stanju u DTR-u. Prospekt se u cijelosti nalazi na blogu , dokument broj 1.

Sukob unutar Ceufin Brokersa

U ožujku 2003. godine dolazi do sukoba unutar Ceufin Brokersa zbog pronevjere financijskih sredstava.Sukob se prenosi u DTR koji je najvrednija imovina ceufin Brokersa, i jedno vrijeme u DTR-u djeluju dvije uprave, jedna koju je imenovao Ivan Hren predsjednik Nadzornog odbora DTR-a i druga koju je imenovao vlasnik Ceufin Brokersa Alejandro Marchionna Fare.Kulumnacija sukoba završila je 29.03.2003. godine održavanjem izvanredne Skupštine dioničara DTR-a i razrješenja dotadašnjeg Nadzornog odbora sa Ivanom Hrenom na čelu, i izborom nove uprave.Zbog navedenih sukoba izgubljena je cijela sezona Lohn poslova i uz već isisana financijska sredstva iz DTR-a, počinje propadanje DTR-a.Radnici ostaju bez 5 plaća, koje će jednom djelu radnika biti isplaćene tek nakon tužbi i ovrhe, a drugom dijelu radnika navedene plaće isplaćene su tek nakon dobijanja kredita HBOR-a u svibnju 2006. godine.

Ceufin Brokers d.o.o. - Ceufin d.o.o.

Komisija za vrijednosne papire Rh svojim rješenjem od 18.04.2004. godine oduzela je Ceufin brokersu d.o.o. dozvolu za obavljanje svih poslova s vrijednosim papirima na vrijeme od 1 (jedne) godine, počevši od 1.04.2004. godine.Trgovački sud u Zagrebu rješenjem od 18.04.2006. godine postavio je davorku Huljev odvjetnicu iz Zagreba za privremenu stečajnu upraviteljicu dužnika Ceufin d.o.o. Dokument broj 2.Trgovački sud u Zagrebu rješenjem od 29.09.2006. godine obustavio je stečajni postupak nad dužnikom Ceufin d.o.o. Dokument broj 2.Nakon smjene Ivana Hrena s dužnosti direktora Ceufin Brokera d.o.o. za direktoricu je postavljena Marija Perla Rašić (Pavletić) koja u DTR-u obavlja dužnost predsjednice Nadzornog odbora.Ceufin brokers d.o.o. oduzimanjem dozvole ostao je bez zaposlenika i morao je otkloniti sve negativnosti iz svog dosadašnjeg rada. za jedan takav primjer imamo dokument broj 3.Nije nam poznato kakav je bio poslovni odnos Ceufina i DTR-a osim što je Ceufin brokers bio formalni večinski vlasnik DTR-a.DTR je svaki mjesec uplaćivao određene novčane iznose na račun Ceufina kako bi ovaj izašao iz stečajnog postupka i kako ne bi izgubio dionice DTR-a. Provjera u knjigovodstvu u svakom slučaju dala bi točne podatke.Ako Ceufin nije imao zaposlenika i prihoda, na koji je način i kojim prihodom izašao iz stečajnog postupka?POSTAVLJA SE PITANJE TKO JE STVARNI VLASNIK CEUFINA d.o.o. I TKO JE STVARNI VLASNIK DTR-a.

Fiktivna poduzeća

Ceufin brokers d.o.o. osnovao je 13.12.2002. godine poduzeće The Fare Partners d.o.o., sadašnja direktorica ovog poduzeća je Mirjana Perla Rašić (Pavletić) direktorica Ceufina d.o.o. i predsjednica Nadzornog odbora DTR-a i žena predsjednika uprave DTR-a Borisa Pavletića.Interesantno je da je sjedište poduzeća The Fare Partners d.o.o. u Sunekovoj 191 u stanu obitelji Pavletić. Navedeno poduzeće nema zaposlenika.
Kako bi u slučaju stečaja Ceufina d.o.o. sačuvali dionice DTR-a, uprava DTR-a (predsjednik Boris Pavletić, njegov zamjenik Mladen Trogrlić i član uprave Josip Hose Ivandić) te predsjednica Nadzornog odbora DTR-a i direktorica Ceufina d.o.o. Marijana Perla Rašić (Pavletić) osnivaju tri fiktivna poduzeća: Mias d.o.o. u Osijeku, Roza d.o.o. i Stella-Viva d.o.o. u Varaždinu.Poduzeća Roza i Stella-Viva registrirana su 19.11.2004. godine, a poduzeće Mias 10.12.2004. godine, dokument broj 4,5 i 6.Osnivanje tih poduzeća i temeljni kapital plaćeni su sredstvima STR-a, koji je oštećen za najmanje 60.000,00 kuna.Navedena poduzeća nisu imala zaposlenika niti poslovnih prihoda niti poslovnih rashoda.Direktorica poduzeća Roza d.o.o. iz Varaždina je umirovljenica Roza Mecanović poznanica obitelji Pavletić, dok je direktorica poduzeća Stella-Viva Sanja Stanić, vlasnica putovnice BIH, poznanica obitelji Trogrlić.Direktorica poduzeća Mias d.o.o. iz Osijeka je Marina Haramija, zaposlenica DTR-a (voditeljica službe nabave), a sjedište poduzeća je u stanu njezine sestre u osijeku.
Uprava DTR-a (odnosno Ceufin brokers) prebacija je 21. i 23.12.2004 godine 16.700 dionica DTR-a poduzeću Mias iz osijeka i 17.300 dionica DTR-a poduzeću Roza d.o.o. iz Varaždina.Poduzeće Mias navodno je za te dionice uplatilo Ceufin brokersu 6 rata po 7.890,75 kuna (ukupno 47.344,50), a poduzeće Roza d.o.o. navodno je uplatilo Ceufin brokersu za dionice DTR-a 6 rata po 8.174,25 kuna (ukupno 49.045,50 kuna).
Kako navedena poduzeća nemaju zaposlenika niti poslovnih prihoda i rashoda, smatramo da je uprava DTR-a "pomogla" kupnju tih dionica i Ceufin brokersu prebacijal 96.490,00 kuna i za toliko oštetila DTR.Sveukupno je DTR oštećen za 156.490,00 kuna.
Komisija za vrijednosne papire RH svojim rješenjem od 6.04.2006. godine poništila je navedene transakcije i naložila da se dionice vrate Ceufin brokersu. O cjelokupnoj manipulaciji jasno govore dokumenti u privitku broj 7, 8, 9, 10 i 11.
Kako bi lakše izvlačili financijska sredstva iz DTR-a, ulaskom Ceufin brokersa u DTR osnovana su poduzeća Paris osam d.o.o. zagreb, Paris osam d.o.o. Sarajevo i Paris osam d.o.o. Ljubljana. Osnivač svih poduzeća Paris osam d.o.o. je DTR iz Zagreba.Još uvijek su aktivna poduzeća paris osam d.o.o. Zagreb i Paris osam d.o.o. Sarajevo. Paris osam d.o.o. sarajevo, tvrtka kćer DTR-a u jednom trenutku početkom 2006. godine ispostavlja DTR-u zagreb račun na 2000 € (zbog navodnog ispitivanja tržišta BIH). navedeni račun DTR je uredno platio.Sve aktivnosti poduzeća paris osam d.o.o. Sarajevo svodi se na jednu trgovinu u Sarajevu u koju DTR povremeno šalje gotovu robu. Upitan je daljnji rad i postojanje poduzeća Paris osam d.o.o. u Sarajevu , osim ako zamjenik predsjednika uprave Mladen Trogrlić nema neke interese u njemu (za vrijeme rata u BIH on je došao u Hrvatsku iz Sarajeva).
Paris osam d.o.o. Zagreb do 2005. godine postojao je samo formalno (za neke novčane transakcije) sve dok u njega nije prebačena trgovačka mreža DTR-a (sve trgovine DTR-a u Zagrebu).Za direktoricu je formalno postavljena Nataša Mihelčić modna kreatorica u DTR-u i zaposlenica DTR-a, dok sve odluke Parisu osam donosi uprava DTR-a i predsjednica Nadzornog odbora DTR-a marijana Perla Rašić (Pavletić).Iako su trgovine DTR-a formalno prebačene i posluju u parisu osam d.o.o. Zagreb, radnici u njima i dalje su zaposlenici DTR-a.Kako bi formalno ojačali poduzeće Paris osam d.o.o. Zagrebsve zaposlenike primljene na rad u posljednih godinu dana vode kao zaposlenike parisa osam iako obavljaju poslove za potrebe DTR-a.Uprava DTR-a raznim smicalicama i pritiscima dosadašnje radnike DTR-a na indirektan način prisiljava na odlazak iz DTR-a, kako bi danas-sutra imali ugašen DTR a kako bi dalje radilo samo poduzeće Paris osam u kojem bi bile trgovine DTR-a i nešto malo (oko 50) djelatnika poduzeća.Nedavno su radnicima DTR-a u trgovinama smanjenje plaće, a zamjenik uprave DTR-a Mladen Trogrlić kazao im je da veće plaće mogu dobiti samo ako prihvate Ugovore o radu na određeno vrijeme.U posljednje vrijeme isplata plaća kasni svaki mjesec više od 30 dana, a naknada za prijevoz nije isplaćena za posljedna 4 mjeseca.Regres za godišnji odmor i božićnicu radnici DTR-a mogu samo sanjati.
Na račun Paris osam u Centar banci prebacuju se pod raznim izlikama sva financijska sredstva DTR-a (koja još nisu blokirana), kako bi se izbjegla blokada sredstava na računu DTR-a i plaćanje dospjelih obveza dobavljačima i državi (porezi i doprinosi).
Jedna od takvih uplata je i iznos od 56.000,00 kuna koji je Parisu osam d.o.o. Zagreb DTR uplatio 14.11.2006. godine u poslovnici Fine na Ravnicama s naznakom "za robu".
Prije definitivne propasti DTR-a uprava nastoji što više sredstava izvući iz poduzeća ne birajući načine od kojih su ovi koje navodimo samo neki, dok bi druge načine trebalo pomnom revizijom poslovanja utvrditi.

Kredit HBOR-a

Kako bi pokrili lošu organizaciju rada DTR-a i pribavili dodatna financijska sredstva za namirenje dugova prema radnicima, dobavljačima i državi (porezi i doprinosi), uprava DTR-a podnijela je HBOR-u 28.08.2005. godine zahtjev za kredit u okviru Programa kreditiranja financijskog restrukturiranja gospodarskih subjekata.U zahtjevu za kredit (dokument broj 12) u strukturi vlasništva kao neke od vlasnika DTR-a navode Ceufin brokers sa 33,92% dionica, poduzeće Roza d.o.o. iz Varaždina sa 16,04% dionica, poduzeće Mias d.o.o. iz Osijeka sa 15,49% dionica i ostali sa 34,55& dionica.Vidljivo je da je uprava DTR-a već tada obmanjivala HBOR u pogledu točnih podataka o stvarnim vlasnicima DTR-a.Rubrika "djelatnici" govori sada o 350 radnika, a u vrijeme ulaska Ceufin brokersa u DTR bilo je 530 radnika DTR-a.Smanjenjem broja radnika (najviše u proizvodnji) sve je više strojeva koji stoje i što to automatski smanjuje prihod DTR-a, tako da je puka fantazija (na stranici 6. Zahtjeva za kredit) Izvod iz plana pobećanja novčanog tijeka i Izvod iz plana računa dobiti i gubitka.
U cjelokupnom Zahtjevu za kredit, podatke je kao točne i potpune potpisao predsjednik uprave DTR-a Boris Pavletić, a koliko su točni lako je provjeriti i utvrditi vjerodostojnost rada predsjednika uprave i uprave DTR-a u cjelini.
Od odobrenog kredita HBOR-a jedino su radnici DTR-a (koji to nisu ranije naplatili ovrhom) dobili 5 zaostalih plaća, a ponekim dobavljačima plaćeni su manji iznosi dugovanja.Prioritet u isplati imali su i Ceufin brokers te The Fare Partner d.o.o. iz Zagreba za svoje "usluge". The Fare Partnersu je pod "hitno" isplaćeno 400.000,00 kuna za savjetodavne usluge.
Kako se kredit HBOR-a isplaćuje preko poslovne banke, DTR je Poštanskoj banci poslao Projekt kojim je predviđeno riješiti obveze prema dobavljačima i vjerovnicima, itd. Projekt je priredilo poduzeće The Fare Partners d.o.o. iz Zagreba, a s projektom je suglasan DTR d.d., odnosno Boris Pavletić predsjednik uprave DTR-a.
Kao što smo već ranije naveli poduzeće The Fare Partners d.o.o. ima sjedište u stanu obitelji Pavletić u Sunekovoj 191, a direktorica poduzeća je Marijana Perla Rašić (Pavletić) supruga Borisa Pavletića predsjednika uprave DTR-a i predsjednica Nadzornog odbora DTR-a. Koliko je DTR platio poduzeću The fare Partners cjelokupan projekt trebala bi utvrditi financijska policija i revizija knjigovodstva.
Navedeni projekt u cijelosti je načinjen u DTR-u i samo je iskorišten kao još jedna prilika za plaćanje "usluga" The fare Partnersu d.o.o.Prije 20 dana poduzeću The fare Partners uplaćeno kje 10.000 € za neke obavljene usluge koje su navodno bile potrebne DTR-u.

Fiktivni poslovi

Uprava DTR-a "prodala" je poduzeću The Fare Partners d.o.o. strojeve iz šivaone po mjeri i stroj za vezenje (štikanje). Strojevi se i dalje nalaze u DTR-u i za njima rade radnici DTR-a. Poduzeće The Fare Partners naplaćuje DTR-u korištenje tih strojeva i ubire sav prihod ostvaren njihovim radom. Radnike plaća DTR.Također, za razne savjetodavne usluge DTR plaća poduzeću Ceufin d.o.o., Roza d.o.o. iz varaždina i poduzeću The fare Partners d.o.o. iz Zagreba, a pitanje je što sve plaća poduzeću Paris osam d.o.o. Sarajevo.
Uprava i Nadzorni odbor DTR-a
Od tročlane uprave DTR-a izabrane 29.03.2004. godine, od kolovoza 2006. godine ostala su samo dva člana: Boris Pavletić - predsjednik uprave i njegov zamjenik Mladen Trogrlić. Oni i Nadzorni odbor DTR-a smijenili su trećeg člana uprave Josipa Hose Ivandića zbog navodno lošeg rada (koliko smo čuli između njega i Trogrlića došlo je i do fizičkog sukoba koji je Trogrlić zataškao).
Nadzorni odbor DTR-a u sastavu: Marijana Perla Rašić (Pavletić) - predsjednica i članovi Alejandro Marchionna Fare i Zdravko Tisak (kao predstavnik radnika DTR-a) navodno su održali shednicu Nadzornog odbora.Kažemo "navodno" jer je interesantna zakonitost rada Nadzornog odbora pošto se Alejandro Marchionna Fare od sredine 2004. godine ne pojavljuje u DTR-u i u Hrvatskoj, a Zdravko Tisak ne može više zastupati radnike DTR-a jer već godinu dana ne radi u DTR-u.

"Privatizacija" DTR-a

Predsjednik uprave Boris pavletić i njegov zamjenik Mladen Trogrlić te predsjednica Nadzornog odbora Marijana Perla Rašić (Pavletić) doslovce su privatizirali DTR iako je DTr dioničarsko društvo u kojem Hrvatski fond za privatizaciju ima 5,02% dionica u vrijednosti od 2.111.487,00 kuna (podaci sa tablice portfelja KFP).
"Privatizacijom" DTR-a, lošom organizacijom rada proizvodnje i lošim rukovođenjem te nebrigom za imovinu DTR-a, podmiruju svoje potrebe ne birajuči načine i sredstva.
Evo nekoliko primjera koji su nama poznati:- Članovi uprave DTR-a i voditeljica nabave Marina Haramija (direktorica firme Mias d.o.o. Osijek) imaju 24 sata na raspolaganju osobna vozila DTR-a uz karticu IME za kupnju goriva na trošak DTR-a, a istovremeno svaki mjesec uzimaju po 210,00 kuna naknade za prijevoz.- Predsjednik uprave Boris Pavletić koristi dva vozila (u lizingu su Ceufina d.o.o.), a sve troškove plaća DTR.- Predsjednik uprave Boris Pavletić i njegova supruga Marijana Perla Rašić bili su sredinom kolovoza 2006. godine 15 dana na službenom putu u Španjolskoj, a rezultat službenog puta je kupnja veće količine kineske robe (jakne, majice i veste) upitne kvalitete. Sa robe su skinute kineske deklaracije, predeklarirana je u DTR-u kao roba iz Španjolske (na roku iz EU ne plaća se carina) i još uvijek se prodaje u prodavaonicama DTR-a.- Zamjenik predsjednika uprave Mladen Trogrlić uspio se i dosta dobro stambeno situirati, pa se iz stančića u Travnom preselio u obiteljsku kuću u Prosoju 40 (300 metara od Maksimirske ulice) na Bukovcu. Uspješan poslovni čovjek, po dolasku iz BIH uspio je u par godina ostvariti ono što mnogima za cijelog radnog vijeka poštenog rada nije moguće ostavriti.- Predsjednik uprave ima stan u urbanoj vili u Smodekovoj 191 na prvom katu, ima dvije garaže i vrt na raspolaganju.
Osim sposobnosti da sami sebi pomognu, upitna je i stručna osposobljenost članova uprave i nadzornog odbora za obavljanje rukovodećih poslova, jer svojim dosadašnjim lošim radom stavljaju veliku dozu sumnje u svoju obrazovanost.Upitne su njihove diplome i njihova verifikacija u Hrvatskoj, njihova stručnost, jer je previše očito da svojim lošim radom upropaštavaju DTR.Zamjenik predsjednika uprave Mladen Trogrlić (po struci "pravnik") organizira i rukovodi proizvodnjom koja liči na sve samo ne na proizvodnju, naročito od kada je preseljena iz moderne proizvodne hale.Predsjednik uprave Pavletić "obračunava" učinke? radnica iz proizvodnje (pošto smatra da ga svi koji bi trebali raditi taj posao varaju), a sposobnost organiziranja poslova mu je minimalna.Predsjednica Nadzornog odbora DTR-a, direktorica Ceufina d.o.o. i direktorica The Fare Partners d.o.o. Marijana Perla Rašić (pavletić) svestrana je, pa se u DTR-u bavi marketingom, organizira poslove u trgovinama DTR-a, odlučuje o modelima koji će se šivati, odlučuje koja će roba ići na sniženje, itd, itd. Ona nije zaposlenica DTR-a.
Proizvodnju DTR-a uprava je preselila iz moderne proizvodne hale od 5000 m2 u deset puta manji prostor (bivši restoran i dvorana za sastanke), a skladište je također preseljeno u prostor bivše kuhinje i u prizemlje upravne zgrade. Niti jedan prostor nije adekvatno uređen za navedene poslove.Bivši prostor skladišta uprava je po hitnom postupku iznajmila Konzumu, a bivša proizvodna hala ostala je prazna kao i uredski prostori na drugom katu proizvodne hale i trećem katu upravne zgrade.Da su DTR doslovce "privatizirali" govori dio podataka (iz dokumenta 13 i 14) o uzimanju robe iz prodavaonica DTR-a i skladišta DTR-a tokom 2005. godine za privatne potrebe članova uprave DTR-a i njihovih supruga.Ta ista roba krajem godine je bila proknjižena i otpisana na marketing, odnosno kao pokloni poslovnim partnerima.Ista situacija se ponavlja i tokom 2006. godine od strane članova uprave i predsjednice nadzornog odbora.

Korupcija

Rješavanje problematike kao što su neplaćeni računi Elektri za utrošenu struju, Plinari za utrošeni plin, Poreznoj upravi za neplaćeni porez i doprinose, usluge odvjetnika i javnog bilježnika, posjeti predstavnika sindikata, registracija i popravci automobila, neplaćeni računi dobavljačima, dolasci raznih inspekcijskih službi, i ostale osobne potrebe, uprava DTR-a rješava poklanjanjem proizvoda DTR-a tokom cijele godine, što kulminira pred Božićne i Novogodišnje blagdane, kad se iz skladišta masovno uzima roba (otpisuje se na marketing) i dijeli na sve stranice.
Niti ostali oblici korupcije nisu isključeni ako je to u interesu uprave DTR-a.
Gotovo na cjelokupnoj imovini DTR-a postoji čitav niz hipoteka koje su pokrile podizanje raznoraznih kredita, od kojih gotovo niti jedan nije iskorišten za unapređenje poslovanja DTR-a.
Više točnih detalja o prljavim poslovima sadašnje uprave DTR-a mogle bi kazati bivše djelatnice računovodstva STr-a (uprava DTR-a uspjela je otjerati iz tvornice sve djelatnike računovodstva i knjigovodstva, stare i nove) te donedavna direktorica financija Jasna Ujević.
Prilično velika saznanja o nečasnim radnjama uprave DTR-a imaju Milka Duvančić voditeljica odjela prodaje, Marina Haramija voditeljica odjela nabave, Tatjana Čunović koordinatorica maloprodaje DTR-a, Vera Prerad-zatezalo voditeljica odjela Lohn-a i Nataša Mihelčić modna kreatorica DTR-a i direktorica Parisa osam d.o.o. Zagreb.Prema njihovim zaslugama određena je i njihova plaća.

Nadamo se da smo vam naveli dovoljno razloga za dublje preispitivanje rada uprave i nadzornog odbora DTr-a, te da još postoji mogućnost da se pravovremenom aktivnošću odgovarajućih službi Republike Hrvatske spriječe daljnje nezakonite radnje uprave DTR-a, da se spasi DTR odnosno ono što je ostalo nakon 92 godine rada.
Smatramo da razumijete zašto vam se obračamo i zašto želimo ostati anonimni, ali spremni smo svjedočiti u postupku koji će se provesti protiv uprave DTR-a.Uprava DTR-a osigurala si je tokom svog dosadašnjeg rada dosta pristalica u vlasti i oko nje i nadamo se da oni neće previše utjecati na vaše aktivnosti oko sprečavanja daljnjih nezakonitih radnji i postupaka uprave DTR-a.

Grupa radnikaDomaće tvornice rublja d.d.