Tuesday, February 13, 2007

Zataškavanje štetnog poslovanja, korupcije, pljačke i upropaštavanja Domaće tvornice rublja d.d.

Grupa radnikaDomaće tvornice rublja d.d.Zagreb, ul.Dragutina Mandla bb

Zataškavanje štetnog poslovanja, korupcije, pljačke i upropaštavanja Domaće tvornice rublja d.d.

Suočivši se sa činjenicom da se u našem poduzeću odvijaju neki čudni poslovi, koji polako a sigurno vode prema upropaštavanju Domaće tvornice rublja d.d. i otvaraju vrata prema ulici i Burzi rada za oko 180 sadašnjih radnika DTR-a, jer DTR postepeno propada,prikupili smo dostupnu nam dokumentaciju i kao grupa radnika DTR-a zatražili smo pomoć i intervenciju državnih organa.
Vjerujući u pravnu državu (u koju se svi zaklinju) i institucije sistema Ustavom i zakonima regulirane i utvrđene za zaštitu zakonitosti, poslali smo prijavu protiv većinskog vlasnika DTR-a firme Ceufin d.o.o. i uprave DTR-a d.d. zbog štetnog poslovanja, korupcije i upropaštavanja a sada možemo i dodati pljačke.Domaće tvornice rublja d.d. svima za koje smo mislili da će svojim djelovanjem i dužnošću pokrenuti akciju spriječavanja daljnjeg kriminala i korupcije uDTR-u.
Prijave smo poslali:- Ured predsjednika Republike Hrvatske- Državno odvjetništvo republike Hrvatske- Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta- Sabor RH, Nacionalno vijeće za praćenje provedbe Nacionalnog programa suzbijanja korupcije- Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu- Ministarstvo unutarnjih poslova- MUP RH Ravnateljstvo policije- PUZ ured načelnika
Kako su sve navedene institucije "odlučne" u borbi protiv kriminala i korupcije, iako je od prijave prošlo više od mjesec dana nitko nije niti reagirao, a kamoli nešto poduzeo, uprava DTR-a sve je više bezobzirnija i sve besramnije upropaštava DTR. Već je "normalno" da se plaće ne isplaćuju redovito već u dva dijela sa zakašnjenjem od mjesec i više dana i to selektivno kako se upravi svidi. Nema regresa, božićnice, ne isplaćuju se troškovi prijevoza, jubilarne nagrade, otpremnine, itd. Svojim pametnim potezima uprava je uspjela rastjerati radnike te je njihov broj iz dana u dan sve manji i od nekad ugledne tvornice sa tradicijom od 93 godine postojanja i rada, danas je ostala tek veća neugledna radionica u improviziranoj proizvodnoj hali i skladištu, te petnaestak jadnih i zapuštenih trgovina u Zagrebu. Ostale argumente pljačke i upropaštavanja DTR-a potkrepljuju objavljeni dokumenti. Javno zalaganje za suzbijanje korupcije i kriminala svakodnevno je prisutno, stvarnost je znatno drugačija i svi će se "čuditi" propasti DTR-a, jer što je 180 radnika koji su ostali bez posla i završili na ulici jer je poduzeće propalo, a po običaju kod nas nitko nije odgovarao za to. Smatramo da u ovoj našoj državi za koju smo se borili zaslužujemo primjereniji život i rad te da će institucuije države konačno početi sa svojim efikasnijim radom.


Grupa radnikaDomaće tvornice rublja d.d